Bogen “SKIBSREDEREN” om Mærsk-koncernen er skrevet af Søren Ellemose, der er en af landets mest aktive erhvervshistoriske forfattere.
Han er oprindeligt uddannet civiløkonom fra Handelshøjskolen i Aarhus og har fulgt A.P. Møller-Mærsk koncernen tæt i tre årtier.
Med sine 540 sider er der tale om et meget omfangsrigt værk, men bogen rummer også mere end 110 års historie om fem generationer af Mærsk-slægten og koncernens strategi og udvikling.
“SKIBSREDEREN” er således den samlede fortælling om A.P. Møller-Mærsk koncernens historie.
Bogen går tæt på selskabets udvikling gennem fem generationer af Mærsk-slægten og med særlig fokus på den revolution, man har gennemgået siden Mærsk Mc-Kinney Møller forlod broen for sidste gang i april 2012.
Koncernen er forandret på mange måder. Man har yderligere åbnet op for informationer, der er foretaget milliardstore frasalg af aktieposterne i Danske Bank og Dansk Supermarked og koncernens strategi er blevet tilpasset fremtiden.
Det er epokegørende forandringer, der kulminerede med den overraskende fyring af koncernchef Nils Smedegaard Andersen, tabet af den givtige oliekoncession i Qatar og de strategiske overvejelser, som koncernen blev kastet ud i sommeren 2016. Bogen beretter om alle disse hændelser helt frem til præsentationen af milliardunderskuddet i marts 2017, det store hackerangreb i juni 2017 og salget af Mærsk Olie og Maersk Tankers i efteråret 2017.
Bogen fortæller hele historien om koncernens udvikling med fokus på Mærsk Mc-Kinney Møller, slægtens betydning, hans opvækst, årene i USA, da han overtog efter sin far i 1965 og ikke mindst den arv, han havde lagt til rette for sine efterfølgere.
Forud for udgivelsen af Skibsrederen lavede Fyns Amts Avis et interview med forfatteren, der kan ses her.